Töltött csokitojás "húsvét keddre"

Nálunk tonnaszám maradnak meg a különféle csokitojások húsvét után. Hoz a Nagyi, a Mami, a keresztapu nyuszija is, és persze a mi kertünkben is tojik jó néhányat a nyúl. A 70%-át nem esszük meg, hanem valamilyen édességben végzi, ám most idén tudatosan vásárolok néhány normál tojás méretű, minőségi csokiból készült darabot, amit majd az ünnepek után, keddre félreteszek ehhez a desszerthez.

6885156290_1d3d6d0458_o.jpg

A "tojás fehérjéhez":

  • 150g lágy krémsajt
  • 30g porcukor átszitálva
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 125ml zsíros tejszín

A "tojás sárgájához" pedig:

  • 1 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 1 evőkanál sótlan vaj kikeverve
  • Kevés őszibarack nektár
A csokitojások tetejét éles késsel óvatosan levágjuk, nem baj, ha kissé szilánkosra sikeredik, mert úgy élethűbb. A fehérje krémhez a hozzávalókat kikeverjük, majd a csokitojás belsejébe töltjük, hűtőben összedermesztjük kicsit, majd egy kis pöttyöt biggyesztünk a sárgájának a barack, sótlan vaj és baracknektár keverékéből. Díszes tojástartóban tálalhatjuk, így egy nappal megtoldhatjuk a húsvéti ünnepeket. :)

6885208028_2e60279504_o.jpg