Tárkonyos zöldbableves

Itt a tavasz, és bár egyszer-egyszer úgy döntenek az égiek, hogy meglocsolnak egy kiadós vízmennyiséggel, azért most már érezzük a mellkasunk közepén a kikeletet. Ha pedig kirándulás, akkor irány a Rám-szakadék. Egy kellemes körtúrát tehettek két-három óra alatt, aminek során sziklák között mehettek át, vízesések mellett felhúzva magatokat. Izgalmas megmérettetés, ami zárt cipőt, és kényelmesebb szabadidő ruhát igényel. A túra második részében pedig visszaandaloghattok a kiinduló ponthoz. Menet közben ehettek egy kürtőskalácsot, ihattok forralt bort.  Igazán élménydús napot szervezhettek itt. Hazaérve pedig jól fog esni a forró leves.

tarkonyos_zoldbableves_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 3 marék Gyermelyi gyufametélt
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek teavaj
  • 100 g sárgarépa
  • 3 ek cukorborsó
  • 300 g zöldbab
  • 2 fél csirkemell
  • 2 dl zsíros tejszín
  • fél citrom leve
  • tárkony
  • só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd felöntjük vízzel. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és a léhez adjuk, hagyjuk főni. A leveshez keverjük a megpucolt és karikákra vágott répát, a cukorborsót és a zöldbabot. Egy rövid forrásidő után a leveshez keverjük a tejszínt, a tárkonyt, a sót és borsot, majd a főzés végén a citromlevet is. Főzzük addig, amíg minden megpuhul és összeérnek az ízek. Mindeközben a levestésztát is kifőzzük.

Jó étvágyat!

tarkonyos_zoldbableves_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

 

Próbáld ki a tejfölös káposztalevest is!

- KockacZukor -