Meggyes makaróni

Nem szeretem a gyümölcslevest. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Ehhez képest, a szósz állagú gyümölcsöt már nagyon imádom, akár magában, akár hús mellett, akár tésztával. Tudom, viccesen hangzik, mégis így van. A társam ehhez képest kifejezetten imádja a gyümölcslevest, amit leginkább akkor eszik, ha hazalátogat a szüleihez. De ha gyümölcsszósz készül, azért ő is hálás, és falja, amíg van. Készítsd el Te is ezt a meggyszószt, szeretni fogod.

meggyes_makaroni_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi makaróni
  • 2 ek Gyermelyi finomliszt
  • 350 g meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g porcukor
  • 1 tk fahéj
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 2 marék mandulaszelet

Elkészítés:

A meggybefőttet egy lábosban felforraljuk, hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot és fahéjat. Rácsurgatjuk a citrom levét is. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet és a tejfölt. A meggyhez öntünk egy kevés vizet és behabarjuk a tejfölös liszttel. Kevergetjük, amíg a szósz össze nem áll. Ha túl folyékony marad a szósz, adjunk hozzá egy kis étkezési keményítőt.

A makarónit kifőzzük, majd hozzákeverjük a meggyes szószt. Egy serpenyőben megpirítjuk a mandula szeleteket, és megszórjuk vele a meggyes tésztát.

Jó étvágyat!

Ha édesség, akkor örök kincs a smarni! Készítsd el Te is!

- KockacZukor -