Pulykahúsos, répás egytálétel

Panaszkodtak az itthoniak, hogy már régen ettek paradicsomosat és szószosat, hát készítettem nekik egy laktató egytálételt. A hétvégék ugyan a pihenésre kéne, hogy fókuszáljanak, de mindig millió a tennivaló. A hétköznapokon nem tudunk mindig mindennek utánajárni, és mindent elintézni, így a hétvégéken próbáljuk behozni magunkat. Közben persze süljön valami süti, legyen meleg étel, ha lehet, leves és főétel is kerüljön az asztalra. Miközben sül a sütemény, a legpraktikusabb egy ilyen finom egytálételt készíteni. Így marad idő az egyéb tennivalóra is.

pulykas_repas_egytaletel_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi szarvacska
  • 300 g pulyka darálthús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 db nagyobb répa
  • 2 dl paradicsompüré
  • 3 ek olívaolaj
  • bors
  • majoranna
  • 2 ek őrölt paprika
  • füstölt ízű fűszer

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A felkockázott hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és karikára, majd negyedekre vágott sárgarépát, és azt is pirítjuk egy darabig. Miután már félig megfőtt a répa, hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg az át nem fő. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, és a fűszereket. Hagyjuk addig főni a keveréket, amíg összeérnek az ízek.

A legvégén összekeverjük a tésztával, és már kész is a gyors, laktató és ízes egytálétel.

Jó étvágyat!

Íme egy másik „egyszerű, de nagyszerű” recept! :-)

- KockacZukor -