Zöldséges gofri

Azért, hogy a gyerkőc reggelijét feldobjuk, és megszerettessük vele a zöldségeket, a gofrit kivételesen ne édesen, hanem sós változatban készítsük el. Feltétként olvaszthatunk rá reszelt sajtot, de tehetünk rá tejfölt vagy kőrözöttet is. Aztán indulás egy nagyobb kirándulásra, mégpedig a Hámori-tóhoz Lillafüredre, és a Lillafüredi kisvasúthoz! Ha érdekelnek a Lillafüredi látnivalók, nézz körül ITT.

zoldseges_gofri_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi finomliszt
  • 1 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • 5-6 ek étolaj
  • 6-7 ek vegyes zöldség
  • 2 db tojás
  • bors

Elkészítés:

A fagyasztott zöldségeket puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A lisztet, sütőport, tojásokat, tejet, étolajat, sót és borsot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és a tésztát összeforgatjuk vele. A gofri sütőben kisütjük a zöldséges tésztát.

Feltét lehet kőrözött, tejföl, reszelt sajt, egyéb.

Jó étvágyat!

Megosztok veletek még egy gyerekek által imádott édesség receptet, a smarniét!

- KockacZukor -