Paradicsomleves csicseriborsóval

Éppen csak kifogtuk a zuhik előtti jó időt, amit – természetesen – kirándulással töltöttünk. Most nem egyedül mentünk, hanem egy 35 fős csoportban. Az útvonal Badacsonytördemici indulással a Bujdosók 427 db lépcsőjén fel a Tördemici kilátópontig, majd a Ranolder-kereszthez, onnan át a Kisfaludy-kilátóig, majd le a Rózsakőhöz, és Badacsonyi pincesorokra, ahol megpihenhetünk, és megkóstoltuk a tanúhegyek borait. Este, amikor hazaindultunk már esett az eső. Hazaérve a forró leves testnek, léleknek is jól esett.

paradicsomleves_csicseriborsoval_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi dörzstarhonya
  • 1 konzervdoboz csicseriborsó
  • 500 ml paradicsompüré
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél-egy citrom leve (ízlés szerint)
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt paprika
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek cukor
  • bors
  • chili
  • olívaolaj

Elkészítés:

Forró olajon pirítsuk meg az összenyomkodott vagy felaprított fokhagymagerezdeket. Keverjük hozzá a fűszereket, és öntsük hozzá a csicseriborsót is. Miután pirítottunk így a keveréken kicsit, adjuk hozzá a paradicsompürét, és hígítsuk ízlés szerint vízzel. Egy kevés citromlével ízesítsük (illetve kóstolás alapján, és ízlés szerinti mennyiségben használjuk a citromot). Kóstolás után sózzuk, borsozzuk, vagy adjunk hozzá egy kis cukrot (ha nem savanykásan, hanem édesen szeretjük a levest).

Jó étvágyat!

Kóstold meg a kelbimbós, morzsás tészta serranoval és tejföllel! Ízleni fog!

- KockacZukor -