Tejszínes, sajtos, ananászos csirke

Láttam egy beszélgetést a BBC Earth Tv csatornán, amiben David Attenborough a 89. születésnapján az amerikai elnökkel beszélget környezet- és természetvédelemről, és növények, állatok sokféleségéről. Teljesen odaragadtam a képernyő elé. Amikor bemutatták közben Attenborough életének munkáit, rájöttem, hogy a legújabb filmjeit nem is láttam még, és a 3D technikával, modern kori grafikával elkészített alkotások még a felnőttek számára is izgalmasak. Klassz családi programnak ígérkezik ezek közös megnézése.

tejszines_ananaszos_sajtos_csirke_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 500 g csirkemell
  • 1 doboz konzerv ananász
  • 2 dl tejszín
  • 125 g krémsajt
  • 1,5 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
  • bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A penne tésztát kifőzzük.

A kókuszzsíron megpirítjuk a kis darabokra vágott fokhagymát és csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a leszűrt ananászt, és ráöntjük a tejszínt. Hagyjuk forrni a keveréket. Amikor már egy ideje főnek együtt az ízek, hozzákeverjük a krémsajtot is. Hagyjuk megfőni az ételt.

A tésztára merve tálaljuk az édeskés, krémes ananászos csirkét.

Jó étvágyat!

tejszines_ananaszos_sajtos_csirke_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Ne feledkezzünk meg egy korábbi receptről sem. Ha szereted a húsgombócot, akkor készítsd el a marinara szószos, húsgombócos spagettinket.

- KockacZukor -