Csak 3 hozzávaló: kézműves fagyik vasárnap féláron!

Az áfonya idehaza sajnos meglehetősen luxus árkategóriás termék, jómagamnak is csak néhányszor van hozzá szerencsém az év során. Amikor már finom édes, és annyira nem kerül vészesen sokba sem, érdemes többet venni belőle, és lefagyasztani. Mert bármikor dönthetünk úgy, hogy gyors áfonyás fagyit készítünk! Hasonló, banán alapú fagyit csináltunk már, most gyakoroljuk a metódust. :)

blueberry-ice-cream-900.jpg

Ezúttal a következőkre lesz szükséged:

  • 1 fagyott érett banán
  • 1/2 csésze fagyasztott áfonya
  • 2 evőkanál méz

A fagyasztóból kivett (de már nem jégkocka keménységű) hozzávalókat csak összekevered robotgépben a mézzel, majd azonnal, még jegesen tálalod. Mézet is locsolhatsz még rá, és néhány szem félretett gyümölccsel díszítheted. Ennyi. Kézműves, te csináltad és isteni lett! És ha még szeretnél további remek kézműves fagyikat kóstolni, nézd meg a link alatt, hol teheted ezt meg május 8-án vasárnap, a kézműves fagylaltok napján!

Forrás: http://www.the36thavenue.com