Mogyorós brownie

Életem első brownie-ja isteni finomra sikerült, de sajnos, mire kihűlt, kőkemény lett. Annyira mérges lettem, hogy másnap reggel neki is álltam újra elkészíteni. A második próbálkozásra finom is lett és puha is maradt, kellemesen ragacsos belsővel. Mivel tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal, esetleg eper öntettel gyorsan fogy, így azóta rendszeresen készülő édesség itthon. :D

mogyoros_brownie_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

mogyoros_brownie_2b_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 115 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 190 g vaj
  • 190 g étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 250 g kristálycukor
  • 100 g sótlan mogyoró
  • 1 tk só

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk.

Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük. A legvégén belekeverjük a darabolt mogyorót.

Egy kisebb tepsibe rakjuk, és körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük. A süti közepe maradhat folyós, a brownie puhán jó. :D

Jó étvágyat!

mogyoros_brownie_3b_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor 

- KockacZukor -