Mac and cheese

Ez a makarónis, sajtos tésztaétel így magában is fogyasztható, de lehet alapja egy még gazdagabb változatnak. Adhatunk hozzá sonkát vagy éppen gombát. Fűszerezhetjük zöldekkel vagy turbózhatjuk színes zöldségekkel. A lényeg a krémessége és a sok sajt. Te mivel gazdagítanád még a tésztát?

mac_and_cheese_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 60 g Gyermelyi makaróni
  • 60 g vaj
  • 30 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 5 dl tej
  • 250 g cheddar sajt
  • bors

Elkészítése:

A tésztát megfőzzük.

A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha a massza besűrűsödött, a tűzről levéve a lábost hozzáadjuk a tejet is. Visszatesszük a lábost a tűzre. A cheddar sajtot lereszeljük, majd a keverékhez adjuk, és addig főzzük, kevergetjük, amíg a sajt elolvad. Sóval, borssal ízesítjük.

Összekeverjük a tésztával és hőálló tálban addig sütjük sütőben, amíg a teteje megpirul.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -