Spárgás, camembertes penne

A Magyar Nemzeti Galériában jártunk, és megnéztük a Picasso kiállítást. Az alkotásai nem kerültek hozzám közelebb. Minden festmény előtt volt valami, amivel nem tudtam megbarátkozni. Vagy a színek voltak sötétek, vagy a képen szereplő arc nem tetszett vagy a végtagok ábrázolása... vagy, vagy, vagy... Mígnem egyszer csak egy olyan rajzához értem, ami egy férfit és szamarat ábrázolt. A képet egyetlen megszakítás nélküli vonallal rajzolta meg, és én döbbentem álltam addig a kép előtt, amíg a szemem végigvezettem a vonalon. Éreztem, ahogy egy icipicit végre megértettem belőle. Zseni volt. Kétségtelen. A következő recept pedig zseniálisan finom! ;-)

spargas_camambertes_penne_1_kesz-700_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 250 g spárga
  • 100 g bacon
  • 200 g camembert sajt
  • 3 dl tejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor 
  • 60 g teavaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A spárgát megtisztítjuk és felvágjuk 2-4 centis darabokra, és sós vízben megfőzzük. Majd egy serpenyőben vajat olvasztunk, és a spárgát a vízből átmerjük a vajra. Egy-két gerezd szeletelt fokhagymával, sóval együtt főzzük, sütjük, pároljuk. A camembert felét és a tejszín felét hozzáadjuk, és hagyjuk a sajtot felolvadni.

Egy másik forró serpenyőben bacont pirítunk, majd a másik fél feldarabolt camember sajtot hozzáadjuk, ami felolvad a baconön a serpenyőben. Hozzáöntjük a maradék tejszínt, majd a fehérbort. Borsozzuk. A fokhagymát apróra szeleteljük, és a szószhoz adjuk. Hozzákeverjük a pennét.

Tányérra merjük a baconös tésztát, és a tetejére kanalazunk a vajas spárgából is.

Mennyei! ;-)

Jó étvágyat!

- KockacZukor -