Mediterrán leves

Gyönyörű nyári napra keltem, kimostam a ruháinkat, és szorgalmasan kiteregettem mindent az erkélyre, hogy a nap gyorsan megszárítsa őket. Ehhez képest fél órára rá sötétkék lett az ég, ijesztgetett a dörgéseivel, néha felkapta a függönyt a szél. így a konyhából két kavarás között néha kilestem a lakás hátsó felébe, hogy a zivatar belekezdett-e már. Legszívesebben kiálltam volna az eső közepébe élvezni az esőcseppeket az arcomon... na, de a levest nem hagyhattam magára...  ;-)

mediterran_leves_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi rövidcső tészta
  • 1 konzerv vörösbab
  • 100 g bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • 3 közepes répa
  • 2 kicsi cukkini
  • 4-5 levél bazsalikom

Elkészítés:

A bacont, a felkockázott hagymát és a fokhagymát egy lábosban megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat is. Felöntjük 1-2 liter vízzel, és beleöntjük a vörösbabot, illetve a húsleveskockát, a fűszereket, a bazsalikomleveleket és a babérlevelet. Hagyjuk főni a levet úgy 20 percen át. Közben megtisztítjuk a répát és felkarikázzuk, illetve a cukkinit kockákra vágjuk. A levest levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérleveleket és a tartalmát összeturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy csak a selymes leveslé maradjon meg. Ezt visszatesszük a tűzre, beletesszük a répát és cukkinit, és megfőzzük őket.

Közben kifőzzük a tésztát is.

A levest a tésztával és egy kevés tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Igazán nyárias leves a citromos lencseleves is. Semmiképpen ne hagyd ki! :D

 

- KockacZukor -