Csak 3 hozzávaló: életmentő finomság a 40 fokban

A világ legegyszerűbb dolga, és a napokban ismét eszembe jutott: ez a turbó gyümölcsleves... közel 40 fokban valóságos életmentő. :)

peach-lemongrass-soup-with-creme-fraiche-boulderlocavore_com-887.jpg

Nem kell főzni, nem kell hámozni, magozni, és pikk-pakk kész. Egyedül csak vásárolni kell hozzá, mégpedig:

  • 1 literes őszibaracklét (minél magasabb a gyümölcstartalma, annál jobb)
  • 1 doboz 0,5 literes, gyümölcsdarabos joghurtot
  • 1 doboz konzerv kajszibarackot, szirupban

Hűtsd be előzőleg a hozzávalókat, majd tálalás előtt 3 perccel ess neki a fogás elkészítésének: öntsd egy lábasba a baracklét, és keverd simára a gyümölcsjoghurttal. Majd keverd hozzá a a kajszikonzerv levének felét (azért csak a felét, hogy ne legyen túl édes), és aprítsd bele a fél barackokat tetszőlegesen. Ennyi. Tálalhatsz is. Megteheted, hogy gyümölcsdarabok nélküli joghurtot veszel, és kevesebb gyümölcslét adsz a keverékhez, így egy sűrűbb krémlevest kapsz, melynek csak díszítésképp, a tetejére teszel pár gerezd konzerv kajszit, az is remek! Más ízben, más gyümivel is működik! Frissítő, gyors, mi kell még a 36 fokban? ;)

Fotó: http://boulderlocavore.com/peach-lemongrass-soup-with-creme-fraiche/