Spagetti mandulás, paradicsomos, bazsalikomos pesztóval

A nyaralásból hazatérni, amikor még tombol a kánikula, igencsak elszomorító. Már éppen hozzászoktam a késői keléshez, az időtlenséghez - pár nap után már azt sem tudtam, mi az aktuális dátum... és egyszercsak vége ennek a jónak. Pakolni ismét a bőröndökbe, onnan a kocsiba, ahonnan mindent be a lakásba, visszapakolni a szekrényekbe vagy bedobni a mosógépbe. Aztán újra a megszokott kerékvágás. Ilyenkor mindig megfogadom, hogy sokkal lazábban fogok hozzáállni ehhez a nem is túl komoly élethez, a mindennapokhoz, és ahol tudom, a nyaralás apró örömeit belecsempészem a hétköznapokba is. Például egy ízletes vacsorával, egy pohár borral. ;-)

spagetti_mandulas_paradicsomos_bazsalikomos_pesztoval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  • 80 g pörkölt sózott mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 marék bazsalikom
  • fél dl olívaolaj
  • parmezán ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

A pörkölt és sózott mandulát felaprítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, egy marék reszelt parmezánt, az olívaolajat és a paradicsompürét, amit összedolgozunk géppel.

A meleg tésztát összeforgatjuk a pesztóval, megszórjuk parmezánnal, bazsalikomlevéllel díszítjük.

Jó étvágyat! 

Egyszerű, gyors, ízletes: mentás, cukorborsós, bryndzás tészta.

- KockacZukor -