Édesburgonya krémleves

Fesztiválok a nyáron. Amikor eszembe jutnak, az első gondolatom mindig az, hogy de öreg vagyok én már ehhez. Aztán röhögök magamban egyet, mert az idős kortól még nagyon messze vagyok. Tavaly zseniálisat fesztiváloztam nyár végén a Balaton parton, isteni előadókkal, zenészekkel, együttesekkel ugráltam, és énekeltem végig azt a felejthetetlen éjszakát. Idén se maradunk koncertek nélkül. Kövesd a zenét! És egyél finomakat! ;-) :D

edesburgonya_kremleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi kagylótészta
  • 4 db közepes édesburgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet bacon
  • 2 db közepes répa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek natúr vegeta
  • 3 ek kókuszolaj
  • (1 ek ecet ízlés szerint)
  • parmezán

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A fokhagymát, a répát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A bacont kis kockákra vágjuk, és kókuszolajon egy lábosban megpirítjuk. Közben az édesburgonyát meghámozzuk, és felaprítjuk. Hozzáadjuk az illatos, baconos, fokhagymás alaphoz, és hozzáöntünk annyi vizet, ami ellepi.  Megfőzzük a zöldségeket. Közben hozzáadjuk a vegetát, és sózzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáöntjük a tejszínt is. Miután a tejszín is forrni kezd, elzárjuk a tüzet, és összeturmixoljuk a leves tartalmát. Ha kell, ismét fűszerezünk. (Én a levest kétfelé választottam ezek után, ugyanis a párom az édes leveseket, én pedig a savanyúakat szeretem. Az ő része elkészült, az enyémhez kevertem egy kis ecetet.)

Parmezánnal megszórva, a tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Kövesse a levest második fogásként egy örök édesség, a kakaós csigusz! ;-)

- KockacZukor -