Darált húsos, cukkinis spagetti

Két gyönyörű cukkinit hoztam vidékről Édesapám kertjéből. No, de nem csak cukkinit hoztam ám. Pakoltak nekem az otthoniak sárgabarackot, őszibarackot, zöldbabot, meggyet, kovászos uborkát,  vöröshagymát, uborkát, kolbászt, lekvárt, házi bort, és és és... fülig ért a szám. ;) Budapestiként harapni és főzni az egészséges vidéki zöldséget, gyümölcsöt: felbecsülhetetlen. A mindenki által annyira szeretett rántott cukkini és tartár helyett most egy húsos ragut készítettem, amihez spagettit főztem.  

daralthusos_cukkinis_ragu_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  • 200 g darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 közepes cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél ek oregánó
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • fél ek chicken tikka
  • fél ek cukor
  • reszelt sajt, parmezán ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, és olívaolajon dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, amit kifehéredésig sütünk. Hozzákeverjük a fűszereket, illetve ráöntjük a paradicsompürét, amibe még a tyúkhúsleves kockát és a kevés cukrot is beletesszük.

A cukkinit kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Egy másik serpenyőben fűszeren, kevés vízzel és olívaolajjal megpároljuk, kicsit sütjük, de csak annyira, hogy még ropogós maradjon. Közben fűszerezzük oregánóval, kevés sóval. Ha elkészült, összekeverjük a fűszeres darált hússal, és a tésztára merjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Emlékszel, milyen finom volt a tejszínes-tökös tészta? Ha még nem próbáltad ki, akkor itt az ideje! ;-)

- KockacZukor -