Csokikrémes tejbegríz szelet

Azt hiszem, a magán orvosi ellátásról írtam már egyszer annak okán, hogy a normál sztk-s rendelésben csak fél évvel később kaptam volna ultrahang vizsgálatra időpontot. Most vérvételre jelentkeztem be magándokihoz – ugyanazon egészségügyi probléma kontroll vizsgálata kapcsán. A recepciós hölgy még aznapra, pont munka utánra adott időpontot. Ahogy odaértem, azonnal fogadtak, és tíz perc alatt végeztem. Mosolygós emberek, tiszta környezet vett körül, én pedig azon gondolkodtam, vajon mi értelme van a kötelező tb, eü járuléknak. Szívesebben tenném azt az összeget is egy választott magánklinika számlájára, ami ha szükséges, azonnal, minőségi ellátásban részesít. Mivel nem kellett várakoznom az orvosnál, maradt időm hazafele bevásárolni, és egy isteni desszertet készíteni. :D

csokikremes_tejbegriz_szelet_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 160 g Gyermelyi étkezési búzadara
  • 1,5 liter tej
  • 150 g kókuszreszelék
  • 250 g cukor
  • 1 csomag tortakrém por
  • 150 g margarin
  • 1 lap leveles tészta

Elkészítés:

A leveles tésztával kibélelünk egy margarinnal kikent tepsit. A tésztát előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben egy liter tejet forralunk, amihez hozzáöntjük a cukrot és kókuszreszeléket, majd a búzadarát, és tejbegrízt készítünk belőle. Kevergetve várjuk meg a gríz összesűrűsödését. Ha elkészült, öntsük rá a kihűlt leveles tésztára, és hagyjuk kihűlni.

Fél liter hideg tejbe öntsük bele a csokis torta krémport, és verjük kemény habbá. Keverjünk hozzá puha margarint. Majd a krémet kenjük rá a tejbegrízre. Szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

Másnap már szeletelhetjük és ehetjük is.

Nagyon finom!

A búzadarával smarnit is készíthetsz. Emlékszel még az ízére? :D

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása