Olasz paradicsomos, parmezános csirke pennével

Icipici volt a hathetes kutyus, amit egy napon át dögönyözhettem. Pötyike olyan apró, hogy a két tenyeremben elfér, mindössze egy kiló körüli súllyal bíró házőrző. Ez a falatnyi eb az egész családot elvarázsolta, mindenkinek a szíve csücske lett pár pillanat alatt. A picurka még nem nagyon hallgat a nevére - csak három napja hozta haza a családja – így állandóan szemmel kell tartani, mert felfedező kedve azért már van, és folyamatosan menne.. bármerre. A kertben grillezős illatok kifejezetten tetszettek neki, és a foltos pocakja hamar eltüntetett egy-két kolbász darabot. :D Ha nem is kolbászos, de egy isteni finom parmezános, paradicsomos, mozzarellás csirke receptet osztok most meg veletek. Szerintem Pötyike ezt a fogást is szívesen megrágcsálná.

olasz_paradicsomos_parmezanos_csirke_pennevel_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 200-300 g csirkemell
  • 3 tojás (panírozáshoz)
  • panírmorzsa (panírozáshoz)
  • Gyermelyi búzafinomliszt (panírozáshoz)
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 ek cukor
  • 3-4 gerezd paradicsom
  • 1 db erőleves kocka
  • 7-8 levélke bazsalikom
  • 3 db mozzarella
  • 2 ek reszelt parmezán
  • étolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd bepanírozzuk. (Az apróra darált parmezánt beletesszük a tojásba, és úgy forgatjuk meg benne a lisztes húst.) A bepanírozott húsokat kisütjük olajban. Egy kis edényben a felaprított fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a leveskockát, illetve apróra vágott bazsalikomot, és cukrot.

Egy kisebb tepsibe öntjük a paradicsomszószt, arra sorban rátesszük a panírozott és kisütött csirkemellet, majd rákarikázzuk a mozzarellát is. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt elolvad és megpirul.

Nagyon finom! :D

olasz_paradicsomos_parmezanos_csirke_pennevel_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

-KockacZukor-