Csak 3 hozzávaló: a vajaskenyér legjobb oldala

Hó végén, amikor már tényleg az utolsókat rúgja a fizu, van egy biztos vacsi, ami még azért garantáltan összeüthető otthon: a vajaskenyér, amivel nem lehet mellélőni. Persze az íze nagyban függ a vaj típusától, de vajat azért nem veszünk túl gyakran, így abból havonta egyszer biztosan választok egy jobb minőségűt. A vajaskenyérnek bizonyosan van egy legjobb oldala, mégpedig a fűszervajas. Ehhez csak néhány hozzávalót kell még előkotornunk a spájzból, és máris kész egy igazi gourmet "vajas döfi", ahogy Apukám hívta régen. :)

bertolli-pasta-for-two-homemade-restaraunt-style-garlic-butter-28-copy.jpg

Hozzávalók, melyeket csak el kell kevernünk, és kész is:

  • 2 kis gerezd fokhagyma, átnyomva fokhagyma nyomón
  • 2 evőkanál őrölt friss petrezselyem
  • 1 evőkanál szeletelt friss metélőhagyma
    (na meg persze a vaj)

Ui.: tudom, hogy a margarin olcsóbb, de higgye el mindenki, hogy a margarin a vajat íz tekintetében semmiképpen sem helyettesítheti! :) 

Forrás: sendwithpennies.com