Csak 3 hozzávaló: a csodastangli

Erre a sajtosra lehetne mondani, hogy bár nem olcsó, de a fizu elején még biztos futja rá, és bizony megéri kipróbálni, mert ennél jobb nincs. :) Egyszerű, három hozzávalóból álló (+ só), és gazdag sajtos rúd lesz belőle, amit tényleg bárki össze tud ütni, én már rengeteg barátnőmet megfertőztem vele. Mindenből ugyanannyi, ez a titka. A sajttal lehet variálni, füstöltből is elkészíthető (vagy fele-fele), de csináltam már teljes kiőrlésű lisztből is.

13754651_1470061869687693_7091159122674285336_n.jpg

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg reszelt trappista sajt
  • 50 dkg kockákra vágott vaj
  • só ízlés szerint (én ekkora mennyiséghez 1 púpozott kávéskanállal szoktam)

A hozzávalókat alaposan össze kell dolgozni, és kinyújtani. Derelyevágóval vékony hosszú stanglikat szaggatni. Ez fontos: sokkal mutatósabb, és jobb is ropogtatni az ilyen hosszú ropiszerű stanglikat, mint a vastag, rövid, tömzsiket. A stanglikat tojással megkenni, tetejét is sózni, és némi reszelt sajttal (vagy egész mákkal vagy köménymaggal, szezámmaggal) megszórni. Világosra kell sütni, ez fontos, mert a magas sajttartalom miatt megkeseredne, ha akár icipicit is megégetnénk. Isteni finom, mutatós, és mivel nincs benne tojás, napokig eltartható és puha marad egy dobozban. A sajtos stanglival egy időben isteni, pofonegyszerű csokismuffint is sütöttem, ennek receptjét is megosztom hamarosan. :)

A receptért köszönet Anyumnak, és persze Mamának is, mert még tőle vettük át annak idején... <3