Cheddaros, fokhagymás falatok

Hét közben koncerten voltam egy barátnőmmel. Nem jellemző rám már, hogy munkanapon szervezzek ilyesféle kikapcsolódást, főleg, mert másnap nehezen bírom az irodában a kialvatlanság miatt, amit én már nem szeretek. De a koncert isteni volt, a barátnőmmel is régen találkoztam már, és a nyári este szellője még az éjszakai haza utat is kellemessé tette. Tipikus jelenség, hogy ha az éjjel kellős közepén aktív az ember, a gyomra korogni kezd. Van, aki haza sem ér, de már út közben habzsolja a hambit, és van olyan, mint én, aki tudja, hogy otthon, az egyik dobozban isteni, cheddar sajtos, fokhagymás falatok várják. ;-) Íme a recept.

cheddaros_fokhagymas_ragcsa_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 250 g cheddar sajt
  • 70 g fokhagymás fűszervaj
  • 2 csipet só
  • 2 ek jeges víz

Elkészítés:

A sajtot és a vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Fokozatosan belecsorgatjuk a jeges vizet, míg elkezd összeállni, majd kézzel gyorsan összegyúrjuk. Folpackba tekerjük, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Lisztezett munkalapon egészen vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formájú darabokra vágjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

- KockacZukor -