Pácolt csirkemell lencse pesto-s tésztával

Néha-néha adódik egy-egy olyan tökéletes lehetőség, amikor nincs helye túl sok morfondírozásnak, élni kell a semmiből jött eséllyel. Annyira jó áron kínáltak egy több szempontból is remek trekking bringát, hogy nem lehetett átlapozni felette. Az új vadmacskáért elmentünk a világ végére, hazahoztuk, darabjaira szedtük, minden kis alkatrészt kifényesítettünk, beolajoztunk. Amit kellett, cseréltünk, meghúztunk és helyre tettünk, és miután összeraktuk, szebb és jobb lett, mint a legújabb modellek. Egy tápláló tésztaebéd pedig nélkülözhetetlen volt, az első bringatúra előtt. ;-)

pacolt_csirkemell_lencsekremes_tasztaval_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150-200 g Gyermelyi Vita Pasta penne

Pácolt csirkemellhez:

  • 500 g csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Lencse pesto-hoz:

  • 100-120 g lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk mustár
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet tárkony
  • 1 csipet majoranna
  • bors

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük.

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a tejet, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, és egy tálba öntjük, amibe belefektetjük a hússzeleteket, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a szeleteket lassú tűzön, olajban kisütjük.

A lencsét feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Babérlevéllel, félbe vágott fokhagymával, vöröshagymával, tárkonnyal, majoránnával, és mustárral, sóval, borssal, ízesítjük. Ha megfőtt, kivesszük a babérlevelet, és a hagymával, fokhagymával együtt pürésítjük a lencsét.

A lencsét összeforgatjuk az időközben megfőtt tésztával, és már tálalhatjuk is a hús mellé köretként.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -