Sertésragu leves

Egy olyan edzőhöz mentünk spinning órára, akinek a bemutatkozása még az edzőterem weboldalán se volt feltüntetve. Ettől függetlenül lelkesen jelentkeztünk be a hétvégi, délelőtti edzésre. Gondoltuk, utána a wellness részlegben majd kipihenjük magunkat. Nos. Én két napja olyan izomlázban szenvedek a kemény órától, hogy ilyet talán még nem is éltem meg, pedig bringázom, spinningelek rendszeresen. Mintha két szikla lenne a lábaim helyén, amiket hajlítani sem bírok. Tetőztem az izomfájdalmat azzal, hogy másnap egy kemény túrát is végigcsináltam. Büszke vagyok magamra, de most már szívesen elengedném ezt a lázat, és sportolnék újra... Azt nem mondhatom, hogy jó izomláz ellen a következő leves, de finomnak mindenképpen finom. :)

sertesragu_leves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 1-2 ek Gyermelyi finomliszt
  • 1 marék Gyermelyi csipet tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 450 g sertéshús
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 3 db közepes répa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 1 kis fej karfiol
  • 5 db gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 1 db erőleves kocka
  • bors
  • tárkony
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:

Olajban a vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, amit megforgatunk a forró paprikás olajban, majd hozzáadjuk a meleg vizet. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük. A vízbe tesszük az egész paradicsomot, a kicsumázott tv paprikát, a karalábét, és puhára főzzük a húst. Közben hozzáadjuk a felkarikázott répát, fehérrépát, karalábét és a gombát is. Főzzük a levest, majd ha minden megpuhult, a paradicsomot és paprikát kivesszük a levesből. Ízesítjük tárkonnyal, leveskockával, sóval, borssal.

A tejfölt a liszttel kikeverjük, egy-két kanál forró levest merünk hozzá, és a leveshez adjuk, elkeverjük benne. Beleszórjuk a maréknyi levestésztát is.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -