Szilvás, diós tészta

Az elmúlt időszakban Olimpia lázban égtünk, és ha tudtunk, a tévé elé ülünk. Nem igazán értem ezt az arany mániát, hiszen a világ második vagy harmadik, esetleg hetedik legjobbjának lenni is olyan teljesítmény, amire mindig emlékeznünk kell. Ha a versenyek közben azt várták tőlem, hogy főzzek is, mert ennének valami meleget, kicsit mérges lettem. Szúrós szemeim jelezték a ki nem mondott kérdésemet, hogy én is ennék valami meleget, ki megy ki a konyhába, és készít valamit, majd hozza elém? No, itt van egy finomság, aminek elkészítését mégis bevállaltam két rajt között. Mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a szilvás, diós tészta. ;-) 

lekvaros_dios_teszta_kesz-700_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2000 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
  • 250 g (szilva)lekvár
  • 100 g dió
  • 1 tk fahéj
  • 4 ek porcukor

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A diót durvára törjük, és egy serpenyőben megpirítjuk. A megfőtt tésztát összekeverjük a lekvárral és fahéjjal, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Nagyon gyors és nagyon egyszerű.

- KockacZukor -