Savanyúleves zúzával

Vége a nyárnak. Ismét jön az ősz, majd a hidegek. De még egy darabig talán élvezhetjük a napsütést. Ennek a hiányától alakulnak ki leginkább elvonási tüneteim, egészen addig, amíg meglátom a hűvösebb évszakok szépségeit is. Olyan gyorsan eltelt ismét a nyár, a pihenés, a szabadság, szívesen tekerném most a filmet a következőig. Persze a pokrócos, forró teás, meleg leveses időszak is hozhat csodákat, talán inkább elengedem, ami menni akar, és nyitok a kopogtatónak...

savanyu_leves_zuzaval_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi tarhonya
  • 500 g csirkezúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 db répa
  • 150 g savanyú káposzta
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 karalábé
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 2-3 babérlevél
  • bors

Elkészítés:

A tarhonyát elkészítjük.

Közben a hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg a zsiradékon. Adjuk hozzá a megtisztított zúzát. Öntsük fel vízzel, és tegyük hozzá főni a két krumplit. Ha a krumplik megfőttek, azokat szedjük ki a levesből, és nyomjuk össze, majd így keverjük bele a levesbe. Ez fogja sűríteni a levest. Ha a zúza már megfőtt, adjuk a leveshez a savanyú káposztát, azt követően a karikákra, illetve kockára vágott répát és karalábét. Tegyük a levesbe a babérleveleket. Hagyjuk főni a levest, puhulni a zöldségeket. Tejföllel és tarhonyával tálaljuk.

savanyu_leves_zuzaval_2_kesz-700.jpg

Jó étvágyat!

- KockacZukor -