Tonhalas, paradicsomos orsó

Nagyon szereti a család a tonhalat. Rendszeresen eszünk reggelire tonhalas, majonézes, citromos krémet pirítósra kenve. Nagyon szeretjük a paradicsomot is, és bár a lekvárok mellett a paradicsompürék is télire készültek, egyet mégis felbontottam, és tonhallal, chilivel, bazsalikommal és parmezánnal egy ízletes, tápláló ebédet készítettem. Mindig elfogy mind egy étkezéssel, soha nem marad belőle. :D

tonhalas_paradicsomos_orso_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 2 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 konzerv (chilis) tonhal
  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 4-5 ek reszelt parmezán
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Közben egy magasabb serpenyőben olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát. Hozzákeverjük a villával szétnyomott tonhalat, és egy csipet chilit. Egy rövid párolódás és pirulás után hozzáöntjük a paradicsomot, majd megszórjuk sóval és a felcsíkozott friss bazsalikommal. Hozzákeverjük a negyedelt olívabogyókat is. Három evőkanál parmezánnal keverjük össze, és összeforgatjuk a kész tésztával. További bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva, díszítve tálaljuk.

Ha szereted a tenger gyümölcseit, próbáld ki a garnélerákos, pestós masni receptet is.

- KockacZukor -