Pulykanyak leves

Mi úgy nőttünk fel, hogy a vasárnapi ebéd húslevese csibeaprólékkal volt tele. Szeretjük a májat, a nyakat, a zúzát, de a férfiak a csirke futkosóját (lábát) és szárnyát is kimerték a tányérjukra. Gyerekkorunkban nem kérdeztük, mi is az a disznósajt, mi imádtuk. Sőt. Vidéken én ezt tartottam természetesnek, és csak fiatal felnőttként szembesültem azzal, hogy van, aki nem eszi meg ezeket. Pedig milyen jó is a forró húsleves, húsban gazdag pulykanyakkal. :D

 pulykanyakleves_csipettel_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi csipet levestészta
  • 6 db pulykanyak
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 db húsleves kocka
  • petrezselyem

Elkészítés:

A pulykanyakakat vagy egészben vagy darabokra vágva lábosba tesszük, és felöntjük vízzel, megsózzuk. Lassú tűzön főzzük. A habot a tetejéről leszedjük. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a zöldségeket, egészben a vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Hozzáadjuk a leveskockákat is. Főzzük, amíg az ízek összeérnek, a zöldségek is megpuhulnak. Tálalás előtt az egész hagymát kivesszük a levesből. Csipet tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -