Marhahúsgolyók paradicsomos pestós spagettivel

A Szigetszentmiklósi tanösvény egy apró kis eldugott rövid sétaút, amin olyan régen jártam már, hogy muszáj volt ismét ellátogatnom oda, és élvezni minden kis szegletét. A fák gyökereinek útja, az ágak fura iránya, a náddal körülölelt sétaút, a fából készült kis hidak és egy-egy fapad, ahova ha lecsücsülsz, a Duna vize is rád kacsint. Játszótér, lángosozó az út egyik végén, kávézó a másik végén. Látogasd meg egy szerelmes, andalgós sétára, vagy gyerekekkel, mert egy játszótérrel indul az út. Vidd el idős szüleidet, mert ezt a kis sétát ők is szeretni fogják, és ennyi mozgás még a legidősebbeknek is belefér. ;-)

 marhahusgolyok_paradicsom_pestos_tesztaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti

 Húsgombócok hozzávalói:

  • 1 kg sovány darált marhahús
  • 250 g zsírszegény túró
  • 2 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • vegeta (ízlés szerint)
  • édes őrölt pirospaprika (ízlés szerint)

 Paradicsom pesto hozzávalói:

  • 200 g szárított paradicsom
  • 2 ek petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek bazsalikom
  • 60 g reszelt parmezán
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 db hámozott paradicsom
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek balzsamecet
  • bors

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dente állagúra.

Húsgombócok elkészítése:

Az apróra vágott hagymákat minimális olajon megpirítjuk. Egy magas falú tálban hozzáadjuk a darált húst, a túrót, a fűszereket, és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel apró kis golyócskákat formálunk, egy tepsin szilikonlapra rakjuk őket. 180 fokon sütőben megsütjük.

A paradicsomos pesto elkészítése:

A szárított paradicsomot áztassuk addig meleg vízben, amíg meg nem puhul. Tegyük robotgépbe a friss bazsalikommal, petrezselyemmel, a fokhagymával, a balzsamecettel, a sűrített paradicsommal, a meghámozott paradicsommal, majd öntsük bele az olívaolajat, és szórjuk bele a reszelt parmezánt. Sózzuk és borsozzuk. Robotgéppel pépesítsük.

A tésztát összeforgatjuk a spagettivel, és a húsgombócokkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Desszertnek ajánlok egy tányér fantasztikus körtés-mákos tésztát! Imádni fogod!

- KockacZukor -