Csak 3 hozzávaló: tojásos toast kosárkák

Volt idő, amikor kenyérsütőt vettem, és saját magam keverte lisztkeverékből sütöttem bucit, kalácsot, zsömlét. Aztán eljött az az idő, amikor úgy nagyjából mindenféle kenyérről leszoktunk, különféle diéta okok miatt. Manapság pedig megint visszajött az életünkbe a kenyér, de toast formában, abból is próbálok szénhidrát csökkentett verziót választani. Egyszerű is, tartós, friss az érzete napok múltán is.

haha.jpg

Tudom, hogy tartósítószer, meg adalék, meg E, meg minden, de valahogy ez vált be. Abból is a negyed kilós, ami nagyjából 4-5 nap alatt fogy el. Nem eszünk belőle tehát sokat, így ennyi E nem árthat talán. :) A minap találtam egy érdekes videót, hogy készül a toast kenyér a gyárban, és nem tántorított el a fogyasztásától. Nyilván egy friss házi, parasztkenyér serclijénél nincs finomabb. :) Toast kenyér alapú három hozzávalós reggelit találtam a napokban, amit én ma vacsoraként fogok tesztelni. Tarts velem. :)

Hozzávalók:

  • néhány szelet toast kenyér
  • tojás
  • sonka és /vagy sajt tetszőlegesen
  • némi só

Spriccelj kevés olajat a muffinsütő mélyedéseibe, és béleld ki toast kenyérszeletekkel, melyekből előzőleg egy bögre segítségével köröket szaggatsz. Tégy bele apróra vágott sonkát, és/vagy sajtot, majd verd fel a tojást, sózd meg, és töltsd rá. Némi petrezselyemmel felturbózhatod. Süsd sütőben, míg a kenyér széle kicsit megpirul, és a tojás megsül. Jó étvágyat. :)

3_-quiche-toast-cups-looks-so-fun-to-make-30-super-fun-breakfast-ideas-worth-waking-up-for-.jpg

Forrás: listotic.com

süti beállítások módosítása