Hagymalevest bármikor

Az egyik napról a másikra betegedtem meg. Tüszős mandulagyulladás, fülgyulladás és minden, ami ezzel jár. Beszélni és felállni is nehezen ment, amíg a fejem jobban nem lett. Infralámpáztam, inhaláltam, antibiotikumot szedtem, több zacskó zsebkendő elfogyott, liter számra a mézes tea. Az ételek ízét nem éreztem, tényleg csak a "táplálék" funkciójuk maradt meg. Három nap fekvés után battyogtam ki először a konyhába, és készítettem egy nagyon gyorsat, egészségeset és finomat, aminek végre az ízét is éreztem. Hagymalevest bármikor jó enni, számomra gyógyhatású... :-)

hagymalevest_barmikor_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál Gyermelyi búzafinomliszt
  • 6-7 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 g teavaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-1,5 liter víz
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 100 g reszelt sajt
  • bors
  • baguette

Elkészítés:

A hagymákat félbe vágjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymát felaprítjuk. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, és hagyjuk párolódni. Hozzáadjuk a lisztet, összeforgatjuk a hagymával, majd felöntjük a forró vízzel és tejszínnel. Hozzáadjuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk, 15 percen át főzzük még. A levest sajttal megszórt, megpirított baguette szeletekkel tálaljuk.

Kalóriatáblázat:

  • 100 g vöröshagyma - 40 kcal
  • 1 gerezd fokhagyma – 4 kcal
  • 50 g teavaj – 320 kcal
  • 1 dl főzőtejszín – 120 kcal
  • 1 ek búzafinomliszt – 111 kcal

- KockacZukor -