Sajtos puffancsot akarok! És csinálok.

Mennyire bájosak ezek a kis sajtpuffancsok! - gondoltam, amikor megláttam a receptet. Légiesnek tűnő, aranyos falatok. Szerintem szénhidrátcsökkentett verzióban is el lehet készíteni, akár paleo formában, magliszttel helyettesítve a fehérlisztet. De én ma nem variálok, nem gondolkodom, hanem a leírás szerint haladva összeöntöm a hozzávalókat, mint egy gép, hogy mielőbb az asztalra tehessem forrón, gőzölögve. :)

cheese-puffs-gougeres-2.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 3/4 csésze víz
  • 5 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál só
  • kevés bors
  • 4 nagy tojás
  • 3/4 csésze morzsolt mozzarella sajt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • kevés őrölt petrezselyem

cheese-puffs-gougeres.jpg


Na, "aszongya" a recept, hogy a vizet, vajat, sót, borsot forraljuk össze egy kis lábasban, ami mondjuk meglepődtem, de legyen. Majd keverjük hozzá a lisztet, és kutyuljuk homogén masszává. Főzzük még 2 percig. Zárjuk el, hagyjuk kihűlni kicsit. Majd apránként adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és keverjük mindig szép simára. Mehet is hozzá a mozzarella, a petrezselyem. Kis gombikat formálunk belőlük, és megszórjuk mindet a reszelt parmezánnal. Majd sütőpapírral bélelt tepsire téve 220 fokos sütőben süssük előbb 10 percig, majd 190 fokra visszavéve a lángot további 20-25 percig, míg aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk. Naná. Ez nem is kérdés. :)

Forrás: rasamalaysia.com