Karfiolleves

A hétvégén húsmentes ételeket készítettem: finom, illatos és meleg karfiollevest, sült tököt mézzel csurgatva, és fokhagymás sült édesburgonyát sajtos mártogatóssal. A desszert se maradhatott ki. A magvas bögrés édességhez forró teát és kakaót tálaltam. Elbringáztam jógázni, és pléd alá kucorodva filmeztem. Végre egy igazán pihenős hétvége... :)  

karfiolleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 2 marék Gyermelyi levestészta
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 fej karfiol
  • 3 db közepes répa
  • 4 ek tejföl
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • tárkony
  • petrezselyem

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és azokat félbe vágjuk. A répát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Felteszünk másfél liter vizet forrni. Ehhez hozzáadjuk a leveskockákat, majd a zöldségeket. Hagyjuk azokat megpuhulni. Tejfölt, lisztet és a levesből pár kanálnyit összekeverünk, és ezt a leveshez öntjük. Tárkonnyal és petrezselyemmel ízesítjük. A levestésztát külön vagy a levesben hagyjuk kifőni.

Jó étvágyat!

Kalóriatáblázat:

  • 100 g karfiol – 25 kcal
  • 100 g répa – 41 kcal
  • 1 ek 12%-os tejföl – 40 kcal
  • 1 ek búzafinomliszt – 111 kcal
  • 100 g petrezselyem – 32 kcal

A leves után készüljön egy finom meleg édes tészta, ami nem csak a csöppségek kedvence lesz! ;-) 

- KockacZukor -