Magos kevert desszert

Idén nem utaztam el külföldre, nem pihentem tengerparton, nem jártam be messzi földek városait. Ez a „kiszakadás” nagyon hiányzik, mert csak ilyenkor tudok igazán ellazulni. Csak ha más kultúrkörbe kerülök, ha mások az utcák, a közlekedési eszközök, az ételek, a szokások, az emberek, a zene, az életstílus, stb. akkor tudok igazán magam mögött hagyni stresszt, gondot és mindent, ami az életemet jelenti. Ezzel egyidejűleg pedig belépni egy másik életbe, amelyben a létezés egyetlen célja: a töltődés és öröm. Remélem, jövőre újra lesz alkalmam távoli vidékekre utazgatni és fotózni... addig pedig itthon kalandozom, az ízek világában...

magos_bogres_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g vaj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 100 g darált dió
  • 100 g darált napraforgó mag
  • 100 g cukor
  • baracklekvár
  • reszelt csokoládé

Elkészítés:

A lisztet, tojást, tejet, sütőport, puha vajat, cukrot, vaníliás cukrot és darált magokat összekeverjük. Egy kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük a keveréket, és 180 fokon lassan tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, lekvárral kenjük meg a tetejét, és megszórjuk reszelt csokoládéval. Forró tejszínes kakaó mellé reggelire isteni édesség.

Így a bejegyzés végén ajánlok még egy finom tejszínes, tökös spagetti receptet! Készítsd el, szeretni fogod! :D

- KockacZukor -