Padlizsános, gombás penne

Sokat olvasok, de soha nem otthon, egy pléd alatt vagy a lakás csöndjében, hanem a metrón és bkv buszon. Annyit utazom, hogy érdemes magammal vinni az e-book-omat, mert nagyon sok könyv elfogy így menet közben. Ugyanakkor, amikor a könyvek alapján készült filmeket nézem meg, mindig csalódás, amit látok, pedig minden alkalommal izgatottan várom a mozit. Aztán rájövök, hogy a filmek soha nem tudnák visszaadni azt a világot, amit én a fantáziámban megalkotok az egyes szereplőkről, világukról, személyiségükről. Kíváncsi lennék arra, hogy képes lennék-e én egy filmet elkészíteni, szereplőket válogatni, a jeleneteket megrendezni, és, hogy ez tetszene-e a közönségnek is. Talán egy gasztrotémájú filmet kéne forgatnom... az igazán én lennék. :D

padlizsanos_gombas_penne_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 1 kicsi padlizsán
  • 200 g csiperke gomba
  • 1 fej hagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű
  • 2 ek tejföl
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A hagymát kockázva forró serpenyőben, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított gombát, majd a kis kockákra vágott parmezánt. Sütjük, pirítjuk a zöldségeket körülbelül 15 percen át. Majd fűszerezzük, és hozzákeverjük a tejfölt, és a reszelt parmezánt. A tésztával keverve, vagy a tésztára merve, sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Kalóriatáblázat:

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta penne – 355 kcal
  • 100 g gomba – 39 kcal
  • 100 g padlizsán – 24 kcal
  • 1 fej hagyma – 40 kcal
  • 100 g parmezán – 392 kcal
  • 100 g 12%-os tejföl – 142 kcal
  • 1 ek olívaolaj - 90 kcal

Ajánlok még egy extralight tészta ételt nektek, ami garantáltan ízleni fog:

túrós–kapros tésztasaláta.

-KockacZukor-