Sült paradicsomleves kagyló tésztával

Nagyon lelkesen kezdetem el csinálni egy öt napos léböjt és rozskenyér tisztító kúrát. Az első nap még könnyedén ment. A másodikon már kicsit kedvetlenebbül ettem a rozskenyeret. A harmadikon már nasira vágytam... és a legnehezebb nap a negyedik volt. Egyrészt, mert nem szeretem azt a levet, ami a negyedik napra esett, és már nagyon untam az üres kenyeret. Az ötödik napon már csak arról álmodoztam, milyen fűszeres ételt eszem majd a kúra után legelőször, ami nem megterhelő, de azért ízes. Az egyik fogás ez a sült paradicsomleves lett.

sult_paradicsomleves_kagylo_tesztaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 marék Gyermelyi kagyló tészta
  • 1 kg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 ek cukor
  • 4 ek olívaolaj
  • 10 levél bazsalikom
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 tk curry
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A paradicsomokat negyedeljük, a hagymát karikázzuk, a fokhagymát szeleteljük, és olívaolajos tepsibe rakjuk. Rászórjuk a cukrot, a curryt, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet morzsolunk rá. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük a zöldségeket. Ezután egy lábosban összeturmixoljuk a megsült, illatos zöldségeket, felöntjük egy liter forró vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát. Így is turmixolunk egyet a levesen. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.

A tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

sult_paradicsomleves_kagylo_tesztaval_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

 - KockacZukor -