Ananászos, tejszínes csirke csavartmetélttel

Elkezdett hiányozni a mozgás, amiből olyan sok volt nyáron. Most már a hideg miatt nem lehet bringázni, a sok meló miatt jelenleg nincs arra időm, hogy egy edzőterembe elmenjek, így ha van egy szabad órám, itthon próbálom meg pótolni a végtagok és izmok megmozgatását. Szerencsére van ellipszis trénerem és egy jóga matracom, amin úgy tekerem ki magam, ahogy akarom. ;-) Természetesen az ősz és tél alatt sokkal nagyobb odafigyelést igényel az is, hogy mozgás hiányában mit eszünk. Én semmiképpen nem szeretnék a következő nyárra úszógumikat, így odafigyelek a hideg hónapok alatt is arra, hogy mit eszek.

ananaszos_tejszines_csirke_tesztaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi csavartmetélt
  • 400 g csirkemell
  • 1 konzervdoboznyi darabolt ananász
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • reszelt sajt ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A felkockázott hagymát, fokhagymát és csirkemellet serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az ananászdarabokat is. Addig sütjük, amíg a hús és az ananász is megpirul. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg krémes lesz az állaga.

A tésztára merve, sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készítsünk a főétel mellé egy ízletes levest: karfiollevest füstölt kolbásszal

- KockacZukor -