Narancsos sütőtök krémleves

Sokféle sütőtök krémlevest készítettem már, de ami után megnyaltam mind a tíz ujjamat, az ez a recept. Van a levesben kókusztej, narancs, gyömbér, garam masala, répa, tök. Gyönyörű a színe, ínycsiklandó az illata. Kiültem egy pléddel az erkélyre elszürcsölni. Sőt. Még forralt bort is készítettem mellé. :D Igazi őszi, lelket melengető leves! Imádat!

narancsos_sutotok_kremleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi kagyló tészta
  • 1 db sütőtök
  • 3 db közepes répa
  • 2 dl kókusztej
  • 1 nagy lédús narancs
  • 30 g vaj
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 1 tk garam masala
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • bors
  • gyömbér

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy sütőtököt kimagozva és szeletelve, illetve a répát megtisztítva egy tepsiben elhelyezzük, és meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk garam masalával, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőben puhára sütjük.

Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a sült tököt és répát, hozzáöntjük a kókusztejet, és a narancs levét, majd az egészet pürésítjük. (Aki szereti, ad hozzá frissen reszelt gyömbért is.) A pépet felöntjük vízzel, hozzáadjuk a húsleveskockát, és fűszerezzük, ha még szükséges.

Tálalásnál hozzáadjuk a csillogó tésztát, díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat!

 

Mit szólnál egy tányér, mentás, cukorborsós, bryndzás tésztához? Ugye milyen jó ötlet?! Készítsd el ezt a receptet is. :D

 

- KockacZukor -