Bakonyi csirke tésztával

A síelők alig várják már a havat, a hegyek tetején napozást, és a fővárosi karácsonyi vásár is látogatható már, de az ősz és tél programjai inkább a fedett helyeken szervezett koncertek, a mozi, a téli fesztiválok. December 3-án az Alma Együttes tart mikulás koncertet, december 16. napján Fábián Juli és a Zoohacker, örök rajongója vagyok a Dumaszínházasoknak, akik egészen a karácsonyig fellépnek, a mozikban kiváló filmeket játszanak, a Fővárosi Nagycirkusz varázslatos csodavilágot álmodott a karácsonyi porondra, de otthon is lehet sorozat-maratonokat rendezni, például a Kártyavár című filmsorozatot végignézve. :D No és persze lehet otthon sütni, főzni, és finomakat enni! :D

bakonyi_csirke_tesztaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor 

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
  • 500 g csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • 500 g csiperke gomba
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek édes őrölt pirospaprika
  • 1,5 db leveskocka
  • oregánó
  • majoranna
  • bazsalikom
  • kömény

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy magasabb falú edényben a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.  A tv paprikát és paradicsomot is felaprítjuk, és a hagymás alaphoz adjuk. Felkockázzuk a csirkemellet, és a gombát is szeleteljük.

A csirkét a zöldséges alaphoz adjuk, és fehérre főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. Egy rövid rottyanás után hozzáadjuk a leveskockát és fűszereket, illetve felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt egy ideig főzzük. ezt követően felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk még azzal is rotyogni.

A tésztára merve tálaljuk.

Ajánlom, hogy készíts egy ízletes smarnit a bakonyi csirke mellé desszertnek! :D

Jó étvágyat! 

- KockacZukor -