Rumos almatorta

Így ősszel, amikor a sütőtök mellett a legsűrűbben fogyasztott gyümölcs az alma, végtelen változatban tudunk süteményt, pitét, szószt és egyéb nyalánkságot készíteni belőle. Én most egy rumos változatot dobtam össze, aminek a tésztája már nyersen is nagy sikert aratott. A fiúk imádtak belenyúlkálni a keverőtálba, jelezvén, hogy már nagyon türelmetlenek. A főétel elfogyasztása közben megsült, és illatozott körülöttünk, aztán nagyon hamar el is fogyott.. :D

rumos_almatorta_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 4-5 nagy alma
  • 150 g margarin
  • 120 g cukor
  • 3 db tojás
  • 6 g sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek rum aroma
  • fél citrom leve
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A margarint, a cukrot és vaníliás cukrot, a rum aromát és vanília aromát, illetve a citromlevet habverővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Ehhez keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet, illetve a csipet sót.

Az almákat meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd összekeverjük a tésztával.

Egy sütőformát kivajazunk, meghintjük liszttel, belemerjük az almás tésztát, és 180 fokon 45-60 percen át lassan sütjük.

Egy nap alatt felfaltuk hárman... túlságosan finom lett. :-)

- KockacZukor -