Gorgonzolás, cukorborsós masni

Mindig bajban vagyok az olyan ünnepekkel, mint a névnap, a Valentin nap, a Mikulás... Számomra ezek nem jelentős ünnepnapok, és emiatt nem is szoktam ajándékokat vásárolni, illetve ha mégis, akkor csak valami apróságot. Kellemetlenül is érzem magam, ha valaki mégis nagyobb meglepetéssel készül nekem. Persze ahány ház, annyi szokás; ahogy az ajándékok nagysága és értéke is. Szerintem a legfontosabb a mosoly, és annak kifejezése, hogy gondoltál a másikra, amit tökéletesen el lehet mondani egy finom vacsorával is, melyhez egy pohár bort kínálunk...

gorgonzolas_cukorborsos_masni_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta masni
  • 1 dobozos gorgonzola sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet szerecsendió
  • 4-5 ek cukorborsó
  • 1 ek olívaolaj
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, amibe beletépkedjük a gorgonzolát. Addig forraljuk, amíg a gorgonzola teljesen felolvad a tejszínben. Szerecsendióval fűszerezzük, és összekeverjük a tésztával. Közben a cukorborsót is megfőzzük, majd azt is a tejszínes tésztához forgatjuk. Csavarunk hozzá egy kevés citromlevet.

Jó étvágyat!

Desszertet is készítenél? A kakaós csigusz receptünket imádni fogod. :D

- KockacZukor -