Gábor Zsazsa kedvenc receptje & diétatippjei

A 99 éves korában elhunyt díva szerint a nők ne fogyókúrázzanak, mert a diéta zsémbessé tesz, egy zsémbes nő pedig nem életrevaló. Közzétesszük a színésznő kedvenc „férjfogó” receptjét is, amihez hozzáfűzte: ha elegünk van a házasságból, csak egyet kell tenni: ne főzzük többet.

gaborzs3.jpg

Gábor Zsazsának nemcsak bomba alakja, búgó hangja (Daaaaaaarling…), hanem hatalmas élettapasztalata is volt, amit 1970-ben megjelent könyvében: How to Catch a Man, How to Keep a Man, How to Get Rid of a Man (Hogyan fogj férfit, hogyan tartsd meg, hogyan szabadulj meg tőle) foglalt össze. Eszerint ő az életet és benne házasságait (ekkor épp az ötödiken volt túl és még négy volt hátra) folyamatos tanulásként fogta fel, első férjétől, egy török nagykövettől például diplomáciai érzéket, Conrad Hiltontól a házvezetés művészetét és takarékosságot, George Sanderstől – az egyetlen férje, akihez állítólag szerelemből ment hozzá –, színészi kvalitásokat és némi hollywoodi idegbetegséget, negyedik férjétől, Herbert Huttnertől pedig hasznos pénzügyi-befektetési ismereteket kapott.

gaborzs4.jpgGábor Zsazsa csúcsformában, az '50-es években

Számtalan, az élet minden területére (bundák, gyémántok, pénz, szerelem, randizás, házasság, válás) vonatkozó jótanácsa közül a diétával kapcsolatban még két, Amerikában rendkívül népszerűt idézünk:

„Nagy egóra nem létezik jó fogyókúra”.

„A férfiak alapjában véve a formás nőket, az édes bort és Csajkovszkijt szeretik. Ha vonzó akarsz lenni, legyen rajtad egy kis husi, ne légy olyan csont és bőr, mint a Haarper’s Bazaar vagy a Vogue modellek. Minden férfi, akit csak ismertem, így nyögött fel, amikor meglátta a képeiket: „Úristen, mit tudnék vele kezdeni az ágyban?” – Hát tudtak mit kezdeni, és máig is tudnak, higgyék el nekem.”

no_diet.jpgNo drogok, no diéta... biztos eredmény! (Life-magazin, 1953. febr. 23.)

Állítólag senki sem tudta olyan szexis akcentussal búgni a Darlingot, mint Gábor Zsazsa, aki a fakanalat legalább olyan jól forgatta, mint a férfiakat. A diétaellenes díva Hollywood-szerte híres „Drakula Gulyásáról” azt nyilatkozta, hogy ez a kedvenc „férjfogó” receptje, ha viszont már elegünk van a házasságból, egyszerűen tegyük le a fakanalat és ne főzzük többé.

Gábor Zsazsa: „Drakula Gulyás”

(10 éhes amerikai vagy 8 diétázó magyar számára)

Hozzávalók:

 • 2 vöröshagyma, finomra vágva
 • 1,36 kg sertéshús
 • 1,36 kg marhahús
 • 2 füstölt (magyar vagy lengyel) kolbász
 • 1,8 kg savanyú káposzta
 • Maréknyi köménymag
 • Őrölt pirospaprika
 • 2 pohár tejföl
 • Olívaolaj vagy vaj
 • Só, bors ízlés szerint
 • 1 üveg vörösbor
 • Friss petrezselyem

Elkészítés:

 1. Egy nagy lábasban, vajon vagy olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát.
 2. Adjuk hozzá a felkockázott marha- és sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg 3 evőkanál őrölt pirospaprikával.
 3. Keverjük át a piruló húst, majd hagyjuk 10 percig főni. Adjunk hozzá még őrölt pirospaprikát és maréknyi köménymagot.
 4. Öntsük bele a vörösbort, főzzük el az alkoholt.
 5. Öblítsük át, szűrjük le a savanyú káposztát. Adjuk hozzá a húshoz, majd főzzük lefedve, alacsonyabb lángon legalább 2 órán át.
 6. Ha ez letelt, tegyük bele a karikákra vágott kolbászt, vegyük magasabbra a gázt. Ismét gazdagítsuk őrölt pirospaprikával, hogy szép színt kapjon. Főzzük még 15 percig.
 7. Végül keverjünk el benne 1 pohár tejfölt, véglegesítsük a fűszerezést.
 8. Tálaljuk kanálnyi tejföllel, friss petrezselyemmel a tetején. (Receptforrás>>)

Tésztadiéta Sophia Lorennel>>

Madonna kézzel szereti>>