Paradicsomos, mozzarellás lepény

Nevezhetném ezt az ételt akár pizzának is, de a tésztája élesztő nélkül készült. Ezt a paradicsomos, mozzarellás változatot azért szeretem, mert nem kell túl sok hozzávaló az elkészítéséhez, mégis intenzív ízélményt biztosít. Egyszerű, mégis nagyszerű. Bármikor gyorsan megvan, és biztos ízleni fog a család minden tagjának. Még felmelegítve is jó enni. Nem hiányzik a tetejéről se a sonka, se a hús, se több zöldség. Ez pont ilyen egyszerűen "kerek". :)

paradicsomos_mozzarellas_lepeny_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 ek étolaj
  • 1 csipet só
  • 125 ml víz
  • pizzakrém
  • bazsalikomos paradicsomszósz
  • 2 db mozzarella
  • koktélparadicsom
  • aszalt paradicsom
  • bazsalikom

Elkészítés:

A lisztet, az étolajat, a sót és a vizet összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát először pizzakrémmel vékonyan átkenjük, majd darabolt paradicsomos szószt teszünk rá. A szeletelt mozzarellát rárakjuk, majd következik a szeletelt koktélparadicsom és a szárított olajos paradicsom. Tegyünk rá pár levél bazsalikomot is. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és lassan, 20-25 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt friss bazsalikomlevelekkel szórjuk meg.

Jó étvágyat!

paradicsomos_mozzarellas_lepeny_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor 

Halas ételre vágysz inkább? Készíts egy ízletes lazacos, krémsajtos masnit. :-)

- KockacZukor -