Tésztafőzés, ahogy még nem láttad

Trend ABC néven új rovatot indítunk a Más Tészta blogon, az extravagáns konyhatechnika, az aktuális gasztrotrendek, legújabb konyhai kütyük iránt érdeklődők figyelmére számítva. Kezdjük is egy túúúúúl cuki összeállítással, néhány elképesztően szeretnivaló konyhai eszközzel, amelyekkel jókedvűbben, viccesebben telhet az brit tudósok szerint átlagosan napi nettó 1-1,5 óra konyhában eltöltött időnk. ;)

sub-buzz-20549-1482168273-1.jpg
A nagy kék bálna garantáltan csak a vizet szűri le. Az értékes tésztaszemek véletlenül sem csusszannak ki sehol, nem végzik a lefolyóban. Én még egy főzőkesztyűt a forró gőz ellen azért magamra vennék...

sub-buzz-21316-1482167982-1.jpg
Például ezt az állatmancsosat, amely örök gyerek háziasszonyok kedvence lehet, de ne csodálkozzanak, ha a gyerek időről időre kölcsön csórja a konyhából, mely esetre egy hagyományos főzőkesztyű jól jöhet tartalékba. ;)

sub-buzz-14622-1482256781-1.jpg
És hogy miként főzzük a tésztát? Egyértelműen egy ilyen gőzhajós edényfedő segítségével, amivel jól indul a főzés; csak a hajó el ne induljon...

sub-buzz-21121-1481916815-1.jpg
A tésztához a mártást nem lehetne bájosabb eszközzel simára keverni, mint ez a répaformájú habverő, amely a konyha egy kiemelt dizájneleme is lehet, ha jól látható helyre függesztjük.

sub-buzz-21706-1482180733-1.jpg
Variációk merőkanálra: ugye ismerős, amikor a fiókban hosszan kutatunk a megfelelő fém merőkanálért, és persze minden a kezünkbe akad, csak pont az nem. Ennek a problémának vége, ezek a mutatós merőkanalak mindig a pulton ücsöröghetnek, készenlétben várva a bevetést.

sub-buzz-23840-1482189882-1.jpg
A kifőtt tésztát egy ilyen harapós kedvében lévő dínókanállal pedig még könnyebben kiadagolhatjuk a tányérokba, majd jöhet a rá a szósz, és végül egy kis reszelt sajt...

sub-buzz-23355-1482189585-1.jpg
Gyerekveszély 2.0: nem lesz sokáig a miénk a rókás sajtreszelőnk, ha ezt megvesszük, de amíg a gyerek nem viszi magával a játék konyhájába, használjuk jókedvvel. :)

Forrás: buzzfeed.com