Cukorborsó pörkölt

A tiszta táplálkozás igényli, hogy otthon főzzünk, és tudjuk, mi válogassuk össze, hogy mi kerül az ételünkbe. Értékes szénhidrát, friss zöldség, fehérje, kiváló fűszerek. Az üdítőket is már messze elkerüljük, a legjobb a tiszta víz, esetleg a frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglevek. Igen, eleinte nehéz állandóan figyelni arra, mi a legjobb a testünknek, de idővel már azonnal észrevesszük a polcokon a legtáplálóbbakat, a piacokon a legegészségesebbeket. :D 

cukorborso_porkolt_kesz-700_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta masni
  • 400 g cukorborsó
  • 1 db piros pritaminpaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek őrölt édes pirospaprika
  • 1 db erőleves kocka
  • 2 ek kókuszzsír
  • feltétként: zsírszegény tejföl

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A vöröshagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és paprikát kockákra vágjuk, és egy lábosban, kókuszzsíron megpirítjuk mindet. Egy kis vizet adunk hozzá, majd belekeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk az erőleveskockát, majd ismét egy kis vizet öntünk hozzá. A cukorborsót hozzáforgatjuk, és hagyjuk főni az egészet. Ha kell, vizet adunk hozzá. Sózzuk, ha szükséges.

A tésztára merve tálaljuk, esetleg tejföllel.

Jó étvágyat!

Kalóriatáblázat:

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta masni – 3349 kcal
  • 100 g cukorborsó – 89 kcal
  • 100 g pritaminpaprika – 57 kcal
  • 100 g paradicsom – 18 kcal
  • 100 g vöröshagyma – 40 kcal
  • 1 ek kókuszzsír – 117 kcal
  • 1 gerezd fokhagyma – 4 kcal

A túrós-kapros fitt tésztasalátánkat próbáltad már? Kóstold meg, nem fogsz csalódni! :D

- KockacZukor -