Tejfölös csirkecombok petrezselymes tésztával

Biztos vagyok benne, hogy annak, aki társasházban lakik, van legalább egy sztorija a szomszéddal folytatott kisebb-nagyobb összetűzésről. A költözések, vagy az átalakítások, vagy a hangos zene, futkosás, bulizás, egyéb okok miatt. Nekünk egy alsó szomszéd fura éjszakai szokása miatt alakult ki egy kis kellemetlenségünk. Ő ugyanis ezidáig gyakran éjfél, hajnali egy-kettő körül kezdett el sütni, de nem ám illatos süteményt, hanem zsíros húsokat. Ezt mindennap megismételte, és komoly kellemetlenségeket okozott ezzel a házban. A problémát nem is mi, hanem egy másik lakó rendezte, és szerencsére az éjszakai sütögetések mára véget értek. Ha pedig sütés, akkor most egy tejfölben sült sajtos csirkecombot ajánlok. Omlós, ízletes, finom. :-)

tejfolos_csirkecombok_petrezselymes_csavart_metelttel_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 170 g Gyermelyi csavartmetélt
  • 4 db csirkecomb
  • 500 g tejföl
  • 120 g sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A fokhagymát megpucoljuk, összepasszírozzuk, és összekeverjük a tejföllel, a sóval, majorannával. Megforgatjuk benne a megmosott csirkecombokat, hőálló tálba tesszük, és ráöntjük a maradék tejfölös keveréket. Fóliával letakarjuk, és 180 fokon addig sütjük, amíg megpuhul. Ez kb. háromnegyed óra. Ezután levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe a tálat addig, amíg a sajt megpirul.

A tésztát összeforgatjuk az apróra vágott, illatos friss petrezselyemmel, majd a tejfölös, sajtos combokkal tálaljuk.

tejfolos_csirkecombok_petrezselymes_csavart_tesztaval_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Jó étvágyat!

 Készítsünk a sült csirke mellé egy karfiollevest füstölt kolbásszal. Ízletes, illatos leves. :-)

- KockacZukor -