Csak 3 hozzávaló: forró csoki, jó keddre

Van, aki forrón szereti. Persze a forró csokit másként nem is érdemes. Forrón és krémesen, pudingosan. Már-már kanalazni kelljen, na az az igazi. Csak kiülünk kabátban a fagyos hidegben egy kellemes kávézó teraszára, pokrócot csavarunk a derekunk köré, kezünket melengetjük a forró csokis csészével, a csokiba pedig valami finom kekszet mártogatunk...

peppermint-hot-chocolate-6.jpg

És csak ülünk, elmélkedünk, beszélgetünk a hidegben, és pár pillanat múlva már nincs is hideg többé. :) Ha pedig nem kávézó, ugyanezt az élményt otthon, a teraszon vagy kertben is átélhetjük. Nem egy társasházban lakó ismerősöm tart téli összeröffenést az erkélyen a barátaival, ahol forralt bor és forró csoki mindig van. Például eszerint a recept szerint készítve:

Hozzávalók:

  • 3 csésze tej
  • 1 csésze tejszín
  • Egy nagyobb tábla félédes csoki vagy úgy 300 gramm csokipasztilla

A tetejére (ez el is hagyható)

  • Zsíros tejszín
  • Porcukor
  • Cukrozatlan kakaópor

 

peppermint-hot-chocolate-4.jpg
Keverd össze a tejet, tejszínt, és forrald lassú tűzön folyamatosan kevergetve, lehetőleg spatulával, hogy a tej a lábas alján se kaphasson oda. Húzd félre a tejszínes tejet a tűzről, add hozzá a darabokra tört táblás csokit vagy csokipasztillát, és keverd simára, míg a csoki teljesen el nem olvad. A tetejére verj habbá zsíros tejszínt némi keserű kakaóporral és porcukorral. A forró csokit öntsd azon melegében pohárba, jöhet rá nyomózsákból a tejszínhab. Ha van otthon pillecukrod, abból is tehetsz rá egyet. A mennyek ajándéka ez a forró csoki. Ez biztos... :) Ha pedig szeretnél trükközni forró csoki receptekkel, íme néhány könnyű elkészítési mód, hogy minden napra jusson egy ki nem próbált finomság.

4ed001231b87d7a9efdd478eaa282abb.jpg
Forrás: http://www.sugarhero.com és pinterest