Meggyes tejpite

Provence-ban ahány boulangerie (pékség) mellett elmentünk, annyiba be is tértünk, vagy az ablakon kukucskáltunk befelé, tátott szájjal, mint a gyerekek. Csilingelő nevű édességeket és sósakat kóstoltunk, úgy ettünk, mintha soha többé nem ehetnénk majd belőlük, még a könnyünk is kicsordult örömünkben. Igen, nyilván ezek az emlékek már mesévé avanzsálódtak, de az biztos, hogy új, addig ismeretlen süteményeket ehettünk. Az egyik ilyen édesség egy vaníliás, kemény, pudingszerű desszert volt, aminek itthon nem találtam meg a receptjét, egészen addig, amíg ezzel a tejpite recepttel nem találkoztam. Miután megsül ez az édesség, a sok tejtől pudingszerűvé válik. Beleharaptam, és már bújtak is elő a szebbnél szebb emlékek. :D

meggyes_tejpite_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 400 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 liter tej
  • fél-egy üveg magozott meggy (befőtt) vagy egyéb gyümölcs
  • 6 db tojás
  • 7 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél ek vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 1 ek margarin

Elkészítés:

A tejet, a lisztet, a tojásokat, a csipet sót, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Palacsintatészta állagú lesz a tészta. Közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk, beleöntjük a híg tésztát, beleszórjuk a meggyet, és körülbelül fél órán át 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.

meggyes_tejpite_2_kesz-700.jpg

Jó étvágyat!

Ha már régen készítettél lasagne-t, akkor készítsd el ezt a receptet, szerintem ízleni fog! :D 

- KockacZukor -