Zöldségszószos csirke tésztával

Tegyél be egy kis Vivaldit, pucold meg a zöldségeket, vágd vékony csíkokra a húst, készítsd elő a habarást, vedd elő a szükséges edényeket. Ha egyszer csak jönne az ún. flow élmény, azért arra vigyázz, hogy ne a legélesebb késeddel próbáld Vivaldit vezényelni. Tudom, hét közben a dolgozó nő és férfi nem meditálni „használja” a főzést, de engedd, hogy egy-egy hétvégén élmény és művészet lehessen a konyhában ügyködés. Esküszöm, az íze is más lesz az ételnek, ha tele rakod örömmel, szeretettel, figyelemmel, kiegyensúlyozottsággal. ;-)   

zolsegszoszos_csirke_tesztaval_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150-200 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 400 g csirkemell
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 3 db közepe sárgarépa
  • 1 db közepes fehérrépa
  • 1 db paradicsom
  • fél citrom leve
  • friss petrezselyem
  • 2-3 babérlevél
  • bors
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A csirkemellet vízszintesen két vagy három szeletre vágjuk. A zöldségeket – kivéve a hagymát – megtisztítjuk és lereszeljük, a paradicsomot apróra vágjuk. A hagymát szintén apró kockákra vágjuk, és olajon dinszteljük. Beletesszük a sózott, borsozott csirkemellszeleteket, és fehéredésig sütjük, majd hagyjuk kicsit sülni. Ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a paradicsomot, öntünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a babérleveleket, és sózzuk. Lefedjük a tálat, és hagyjuk összefőni az ízeket. A tejfölt liszttel, mustárral, citromlével, és frissen aprított petrezselyemmel keverjük össze, és ezzel a keverékkel behabarjuk a zöldséges húst. Habarás után még főzzük kicsit az ételt, majd tésztával tálaljuk.

zolsegszoszos_csirke_tesztaval-700.jpgFotó: KockacZukor

Jó étvágyat!

Ha inkább húsmentes tésztát fogyasztanál, próbáld ki ezt grillezett zöldséges metéltet!

- KockacZukor -