Fahéjas, bundás alma

Jártatok már Siklóson a fürdőben? Ha nem, akkor érdemes párosban vagy barátokkal, gyerekkel is elmenni kicsit lubickolni. Amikor se csodaszép fehér hó, se meleg napsütés, amikor ilyen szürke a világ, akkor egy wellness, egy fürdő, szauna garantáltan felvidít, ellazít. Bár a fahéjas, bundás alma frissen, ropogósan a legfinomabb, egy dobozkában ezt is vihetjük magunkkal, és előhúzhatjuk a fürdőben is, ha megéhezünk. :D

bundas_alma_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 (vagy 3) bögre Gyermelyi búzafinomliszt
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • fél citrom leve
  • 4-6 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 tk fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, karikára szeleteljük, kiszedjük a magházat. Egy tálban keverjük össze a tojást, a cukrot, a sót, fahéjat, majd adjuk hozzá a tejet, és a lisztet. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Az almaszeleteket forgassuk lisztbe, majd a palacsintatésztába, és egy serpenyőben, forró olajban süssük ki az összes bundázott almaszeletet. Keverjük össze a porcukrot vagy cukrot, és egy kevés fahéjat, és a megsült almaszeleteket forgassuk meg benne. Tálalhatjuk is. :)

Jó étvágyat!

Készítsünk a ropogós édesség mellé egy ízletes sertésragu levest! :D

- KockacZukor -