Paradicsomos, padlizsános penne ricotta golyócskákkal

Az ablakon se szeretek kinézni ebben a szutyok időben. Vagyis marad a négy fal... és a konyha, ahol varázsolhatunk valami istenit; a kényelmes kanapé, egy meleg pléd, egy pohár finom bor, és egy-két isteni film, ha már a könyveimet is mind kiolvastam. :D Legyen az egyik film A képzelet ereje című, a másik mondjuk A könyvelő, és ajánlom még a Café de Flore címűt is; mindhárom értékes perceket ígér a tévé előtt.

paradicsomos_padlizsanos_penne_ricotta_golyocskakkal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne

Golyócskákhoz:

  • 300 g ricotta
  • 20 g fenyőmag
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 50 g reszelt parmezán
  • étolaj

Mártáshoz: 

  • 1 db padlizsán
  • 1,5 doboz paradicsomszósz
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél csokor bazsalikom
  • 4 ek olívaolaj
  • 50 g parmezán
  • bors
  • cukor

Elkészítés:

A fenyőmagot pirítsuk meg egy serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. A ricottát, a zsemlemorzsát, a parmezánt és az aprított fenyőmagot keverjük össze, és formázzunk belőle golyócskákat. Tegyük a golyócskákat hűtőbe.

A tisztított padlizsánt vágjuk szeletekre, majd negyedeljük azokat, tegyük tányérra, és sózzuk meg. Hagyjuk így állni a padlizsánt 10-20 percen át.

A tésztát főzzük meg.

A vöröshagymát és fokhagymát vágjuk apró kockára, és magas falú serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, sót, borsot, cukrot, és főzzük a keveréket.

Egy másik serpenyőben süssük át a padlizsánszeletek mindkét oldalát, majd adjuk a paradicsomszószhoz.

A szószt keverjük össze a tésztával.

A ricotta golyókat vegyük ki a hűtőből, panírozzuk be őket, majd egy serpenyőben, olajon süssük ki őket.

Helyezzük a golyókat a paradicsomos, padlizsános tésztára, majd díszítsük bazsalikommal.

paradicsomos_padlizsanos_penne_ricotta_golyocskakkal_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Jó étvágyat!

Mert az édesség sem maradhat el, készítsünk mellé egy omlós almatortát is. :-) 

- KockacZukor -